1990s Style Makeup

1990S MAKEUP STYLE FOR SILVANA

8e4055ae935672ba314b9a9709bfd54d
Pentru astazi v-am promis ultima postare din seria machiajelor retro, serie ce cuprinde stiluri de machiaj din decada 1920, pana si inclusiv decada anilor 1990. Pentru ca deja sunt fete care mai vor machiaje “de vedeta”, hahah, nu-i exclus sa mai includ cate o postare in aceasta categorie :)

Dupa anii 80, nu s-au mai petrecut schimbari majore in machiaj. Practic, se tot repeta aceleasi machiaje, purtandu-se ba pliul caracteristic anilor 60-vezi anii trecuti, dar cu ruj rosu si nu pastelat ca in acea perioada, ba linie de tus de varii dimensiuni si varii unghiuri-actual, de fapt, fata glowing versus fata mata, ruj inchis versus lips gloss transparent, s.a.m.d.

In perioada anilor 90, la un moment dat toata lumea purta maro, tonuri mate si acel contur inchis la culoare, cu ruj mai deschis in interiorul buzelor…

Pentru fotografiile machiajului de azi, un smokey eyes in nuante maron mate, Silvana a venit pregatita cu o adorabila rochita rosie. De asemenea si-a realizat singurica buclele si volumul acela pe care-l aveau faimoasele si superbele modele din anii 90.

cindy_1990srevloncindyred

Asadar i-am facut si eu un machiaj pe masura, asemanator cu al modelelor de mai sus:)
Machiajul ochilor a fost realizat in tonuri maro, negre fiind aici doar genele. Pentru machiajul pleoapelor am folosit numai tonuri mate.
Pentru fata, un fond de ten cu acoperire mare, modelarea pometilor si pudrata bine, pentru ca nici aici nu vroiam nimic lucios, sidefat sau highlights in zonele caracteristice. Deci fata de asemenea mata.
Numai pentru buze, la care am folosit un ruj:amestec de rosu, cu un strop de magenta si maron, am folosit putin gloss transparent.
Sprancenele le-am lasat pe forma lor naturala, foarte putin corectate. Va las cu Silvana, apoi revin…
Pentru a vizualiza fotografiile, clic pe micuta camera foto, next din sageti si iesi cu tasta “esc” sau clic pe “x”

Silvana’s 1990s Makeup Style

Inainte a incheia capitolul ” Makeup style through the decades“, cu protagostista de azi, Silvana si cu machiajul anilor 90, trebuie sa fac o mica “updatare” vis-a-vis de glumele mele despre machiajele colorate, din postarea trecuta, de la ” 1980s Makeup Style“.

NU m-am referit acolo la machiajele de podium sau fantezie, sau la cele realizate cu tehnica acuarelei, creionului, pastel, etc, tehnici care sunt predate mai nou in Romania de rusoaice talentate.

dsc03462_webDar daca tot am ajuns la acest subiect, multe dintre aceste machiaje sunt atat de vizibile, de sine statatoare ,  incat devin mai degraba un accesoriu al tinutei , cand sunt folosite pe post de machiaj beauty, de infrumusetare.
Pentru ca, desi unele sunt din aceeasi gama cromatica cu cea a tinutei, avand un pattern al lor, creat in culori foarte saturate, se departeaza de scopul initial, cel de infrumusetare intr-o maniera sinergica. De acel…”tot unitar”, al fizionomiei, coafurii, tinutei, temperamentului si a machiajului.
Cel putin la prima privire, ca apoi vei fi disecata de prietene, hahaha…mai ales daca nu e bine facut machiajul!
Deci sa nu fiu inteleasa gresit, imi plac si evident ca am facut si eu asa ceva, dar ca machiaj fantasy.

Dar o sa mai vorbesc despre asta, pentru ca tendinta in machiaj in Romania este diferita de cea a altor tari.

Apropo de tehnicile astea, pe mine una m-a “chinuit” acuarele, pasteluri, hasuri si nenumarate desene o romanca si mai talentata, Ruxandra Dobrescu de la Krüger – Brent Agency  ,inca de pe la inceputul anilor 2000.

Da’ p-atunci parca nu se numeau asa. In functie de ce machiaj vroiam sa obtinem-zi,seara,ocazie,mireasa,podium,body painting, s.am.d, apoi de structura fetei, varsta, eveniment, foloseam acuarele, creioane, geluri si pasteluri (yay, am devenit poeta:)) . Doar n-o sa ne blocam in vreo tehnica acum si sa mai si spunem pe net ca e noua in Romania… Noi sunt talentatele profesoare si denumirile. De fapt am vazut niste lucrari deosebite, in culori foarte frumoase.

7b9d0e0a2556bc47ca913a5ee5d88ef8Unele chiar mi-au adus aminte de aripioarele ingerasilor de la ultimul show Victoria’s Secret, pe care fie-mea si cu mine nu-l ratam in nici un an. Pe calculator il vedem, ma rog, haha. So, au aparut la un moment dat ingerasii cu niste aripi de …zana, colorate in fel si chip, stralucitoare sau translucide, absolut adorabile!! Machiajul era delicat si “glowing”, ca de obicei , cat sa le accentueze frumusetea naturala. E stilul lor, n-am vazut niciodata machiaje kitschioase la ei.
Mai jos sunt cateva fotografii  de pe site-ul  “style frizz”  (clic pe “style frizz”, dc vreti sa vedeti si alti ingerasi :) ), cu … aripile de care pomeneam mai sus :)

 

victorias-secret-2014-fashion-show-candice-swanepoel-wings-fairy-segment victorias-secret-fashion-show-2014-jourdan-dunn

victorias-secret-fashion-show-angel-wingsvictorias-secret-fashion-show-stella-maxwell-wings (1)
Cam atat pentru azi. Multumesc frumos pentru rabdare draga Silvana si ne revedem la urmatorul proiectel :).Pupici voua, pe curand :*
Miruna Dana