1970s Makeup Style

1970S MAKEUP STYLE FOR IARINA

Blondie-1978 Am ajuns si la finalul anului 2014, dar nu la si finalul peregrinarilor printre machiajele decadelor secolului trecut. Machiajul de astazi, realizat intr-una dintre tendintele machiajelor decadei anilor 70, stralucitor, in culori sidefate, cu pometi conturati si ruj sidefat-lucios, este destul de asemanator cu ceea ce-mi cer clientele mele acum.

Evident ca maniera de realizare a pliului, a modelarii fetei si textura fardurilor este diferita cum decat in anii 70, dar, cum spuneam, ochi puternic conturati si pometi evidentiati mi s-au cerut tot anul 2014. Si 2013…aaa…si 2012… Ok, este o tendinta a decadei actuale, se pare, in Romania. Ma intreb daca va prinde si la noi “fata nuda” sau macar sprancenele pensate pe forma lor naturala. Si vom scapa de chestiile acelea grafice, unghiuri si unghiulete, pentru a realiza “perfecta” spranceana cu colt. Unele sunt asa coltzate ( mergea cu tz, zau asa! ) , incat am senzatia ca dupa ce maraie la mine, o sa sara de pe fata posesoarei si o sa ma muste de nas :))

Revin la machiajul de azi…In decada ailor 70, s-au remarcat mai multe tendinte in machiaj. Doua ar fi mai importante, una pentru machiajul de zi, luminos, cu tenul sanatos, bronzat si minimalist pentru machiajul ochilor si machiajul de seara, puternic,  cu forma cat-eye si ten modelat. Important de amintit aici este faptul ca in anii 70 apare autobronzantul, iar fata alba,  specifica perioadelor anterioare devine desueta. Mai jos sunt cateva machiaje naturale.

1970s style hair

From 'Teen, May 1975. I believe that this is a very young Kim Basinger.From 'Teen, September 1972
A fost jale, din punctul meu de  vedere, cand au aparut mai tarziu “solarele” si fetele atat de bronzate, de zici ca s-au prajit usurel toata noaptea in ulei, apoi s-au pudrat nitel pe nasuc si obrajori-yap e destul de greu sa gasesti in Romania o pudra ATAT de inchisa, cat sa arate ca o gogosica infuriata si au iesit la cumparaturi…

Inca ceva, in prima jumatate a decadei s-a purtat spranceana foarte subtire, pensata “la fir”.

Iar revin, astazi tot imi scapa “condeiul” pe alte carari , dar macar sunt legate de subiect. Pentru frumusica Iarina, papadia gratioasa de la Light and Deja Vu si una dintre dragele mele prietene, am ales un machiaj disco, cel de seara de care spuneam mai sus. Asemanator cu cele de mai jos:

Diana RossVogue-Germany-Cover-August-1979---Nina-Klepp-0181593978dec6dd4f1cd4841c79a91c3b6d6d
Machiajul ochilor l-am realizat cu farduri sidefate, pigmenti dublu fatetati, verde si visiniu-Iarina avand niste frumosi ochi verzi, visiniul le-a potentat culoarea, contur cu tus negru si gene false smocuri. Forma machiajului usor migdatala, dar alungita.

Fata usor bronzata, cu farduri, nu autobronzant, modelarea pometilor si accentuarea lor… Iar pentru buze si obraji, tonuri maroniu roscate.

Ii multumesc Silvanei, alta draga prietena, priceputa la impletituri si alte chestii asemanatoare care i-a realizat buclele Iarinei si a aruncat confettii pe noi, mai bine zis pe Iarina, ca sa pot face eu ultima foto, special pentru azi, ultima zi din an! Si special ca sa va uram, toate trei, super distractie in seara asta, iar pentru anul viitor, sanatate, noroc si belsug ! La multi ani!!! :*

Miruna Dana

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=3Uo0JAUWijM?hl=en"><img src="http://machiajprofesionalgiurgiu.ro/wp-content/plugins/images/play-tub.png" alt="Play" style="border:0px;" /></a> Abba -Happy New Year

Iarina’s 1970s Disco Makeup Style