1940s Makeup Style

1940S MAKEUP STYLE FOR ROXANA

 

Rita HayworthPentru machiajul anilor 40, am ales-o pe Roxana sau Roxy Poxy-pana si nick name-ul ei e haios :))
Pentru ca Roxana este invatata sa poarte uniforma- locul de munca i-o cere si pentru ca decada anilor 40 a fost dominata de cel de-al Doilea Razboi Mondial, m-am gandit sa sugerez oarecum faptul ca femeile s-au implicat activ in activitati considerate masculine pana atunci. De fapt si in moda este o schimbare majora, hainele fiind “masculinizate”, se poarta umerii drepti, sacouri sau pantaloni, nu numai rochiile acelea superbe si fluide…
40s roxIn stanga este Roxana inainte de machiaj, cu parul ei cel rosu. Eu zic sa n-o intrebam daca e natural, hahaha

Pentru machiajul Roxanei a trebuit sa-i colorez sprancenele, intr-o nuanta apropiata de cea a parului, un maron spre oranj. Iar sprancenele le-am lasat aproape de forma lor-evident nu e cea naturala, Roxana tot jucandu-se de-a lungul anilor cu penseta :)

Machiajul ochilor in anii 40 este destul de simplu, cu pleoapa mobila colorata in tonuri neutre, bejuri sau tonuri de albastru sau verde.
Desi toata lumea cand reproduce un machiaj din perioada anilor 30 alege bej, am ales pentru Roxana un albastru-gri, am vrut-o putin mai colorata.
Fata ei rotunda, alba si obrajorii rotunzi m-au facut facut sa ma gandesc mai degraba la pin-up. Tot asa am facut si procesarea foto, mai aproape de pin-up, decat de frumusetile clasice…reale, de la Hollywood.

Fata a fost machiata in tonuri deschise, cu o modelare mai fina si foarte bine pudrata. Yap, se folosea multa pudra compacta in acea era. Iata aici un articol cu mai multe informatii: “Machiajul anilor 40“.
Rujul folosit, a fost evident rosu mat. Dar, ca sa respect tendintele, am adaugat putin luciu.
Cam atat despre machiajul ei, mai jos sunt fotografiile. Multumesc Roxana draga, pentru sedinta de machiaj si foto, te mai astept cu drag!
Numai bine voua! :*
Miruna Dana

Roxy’s 1940s Makeup Style