1950s Makeup Style

1950S MAKEUP STYLE FOR IRINA

 

O piesa cadou pentru voi, de Craciun, de ascultat in timp ce “rasfoiti” postarea :) :*

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=jFMyF9fDKzE?hl=en"><img src="http://machiajprofesionalgiurgiu.ro/wp-content/plugins/images/play-tub.png" alt="Play" style="border:0px;" /></a> Santa Baby-Eartha Kitt (1953)

 

1950s_look Pentru machiajul anilor 50 am ales-o pe frumusica Irina, o dulceata de fata, cu ochi albastri si par saten. Irina are trasaturi dulci, cu obraji rotunjiti chiar pe gustul meu pentru machiajul acesta deosebit. Machiaj care se poarta si acum, mai ales ca in ceea ce priveste machiajul ochilor, tusul a fost un element important in machiaj in ultimii ani si in special in 2014.

N-am intentionat sa fie neaparat machiaj pin-up girl, este doar un machiaj de, hai sa-i spun, prezentare pentru anii 50; dar am vazut nenumarate machiaje numite “pin-up” pe net,realizate in stilul machiajelor anilor 50.

Dar fotografiile cu  pin-up girls, sau pin-up models, adica acele actrite sau modele, imbracate in tinute provocatoare si cu atitudine asemanatoare, au fost realizate si inainte de anii 50. Se pare ca termenul a fost atestat pe la inceputul anilor 40 in engleza , dar practica fotografiilor pin-up sau “cheesecake”  era ceva mai veche, deci machiajele erau corespunzatoare decadei respective. Erau destinate a fi atarnate pe perete , “pinned-up on the wall” si printate in serie mare.

Oricum, am in plan o postare cu un machiaj pin-up, dar am promis ca o voi face impreuna cu una dintre dragele mele prietene, Mirela, fotograf profesionist de nunti si nu numai .Poate gasim si un baiat, desi de pin-up boy n-am auzit pana acum, hahaha

 

Irina fara machiaj

 

Asadar astazi Irinuca va reprezenta o fata din anii 50, care-si decoreaza bradul. Pornisem de la ideea de Craciunita a…perioadei respective, dar zau ca toate caciulitele pe care le-am cumparat stateau atat de rigide, ca fetele pareau elfi, hahaha. Noroc ca la aceasta postare ne-a ajutat talentatul Iulian Popescu si i-a facut o coafura corespunzatoare!

Am vrut sa folosesc roz aprins pentru ruj-element definitoriu al machiajului, pentru ca… pai, chiar imi place foarte mult, Irinei  ii sta foarte bine si alaturi de oranj aprins si rosu, femeile din anii 50 il purtau si ele. Si mare noroc ca am gasit o si tinuta asortata, cu buline si din matase ;)

 

50before&after

Linia machiajului ochilor este foarte eleganta, senzuala, cu zona de sub spranceana foarte luminoasa si tus usor alungit. Pentru Irina, care are ten deschis la culoare am folosit tonuri de maro neutru pentru pliul acela deosebit, iar tusul a fost evident, tot maro, pentru a nu vulgariza machiajul…

Sprancenele sunt curate, clasice, fara a fi subtiate ca in decadele trecute, asa dar doar am corectat usor spranceana Irinei.

Fata este deschisa la culoare, cu pometii modelati si fard de obraz central si usor alungit spre tample.

Cam atat pentru azi, va las cu ii multumesc Irinei ca a stat cuminte si la machiaj si la…pozat . Cum nu mai apuc sa mai postez ceva pana la Craciun, va doresc din toata inima, CRACIUN MINUNAT SI IMBELSUGAT!!!

Irina’s 1950s Makeup Style