1960s Makeup Style

1960S MAKEUP STYLE FOR AMALIA

TWIGGY’S MAKEUP STYLE

twiggy-1967-by-ronald-traeger   Machiajul decadei 1960 este probabil cel mai spectaculos din secolul 20. Teatral, cu pliu si sprancene alungite, pentru a semana cat mai mult cu cel egiptean, cu gene false bogate, cateodata cu cate 2 randuri de gene pe pleoapa superioara si inca un rand desenat pe cea inferioara, machiajul anilor 60 este cu siguranta remarcabil. Pentru astazi am ales insa un machiaj usor diferit de cel clasic al anilor 60, pe care o sa-l fac probabil anul viitor. Este vorba machiajul lui Twiggy,  un model reprezentativ al anilor 60. Lesley Lawson, alias Twiggy a fost descoperita in 1966, la 16 ani si aproape imediat numita “The face of 1966”. A profesat ca model pana in 1970, continuandu-si apoi cariera ca actrita si cantareata.

 

Twiggy

Dar cel mai mare succes l-a avut ca model, cu tinuta sa androgina, (“with a new kind of streamlined, androgynous sex appeal” -Susan Cheever)  par scurt, ochi mari si gene false bogate, diferita de cele ale modelelor epocii devenind primul supermodel international si “fashion icon” al anilor 60. Spuneam ca machiajul ei este usor diferit de cel clasic: linia pliului mai putin alungita, iar sprancenele conturate pe forma lor. In schimb genele false bogate pe ploape;le superioare si cele desenate pe cele inferioare fiind caracteristice decadei.

Twiggy foto colorVintage Vogue August 1962 - Wilhemina vogue-cover-1964 wilhelmina vogue 64 willy Cooper

 

 

 

 

Pentru un machiaj in stilul machiajelor lui Twiggy o alesesem de ceva timp pe micuta mea prietena Amalia, pe care o machiez deja de vreo 10 ani:) Ok, acum nu mai mai e asa micuta, dar are o silueta asemanatoare cu a lui Twiggy si seamana chiar binisor cu Twiggy, nu credeti? Astept comentarii de la voi :)

De data aceasta ne-am descurcat singure la coafat, multa spuma, ca sa-i “potolim” parul cel zburlit si un fixativ auriu, cam jumate de tub, haha, apoi restul parului l-am prins intr-o codita…
Ca machiaj, forma clasica de pliu si genele de jos desenate grafic cu negru, pe baza roz deschis si gene false bogate, duble. Yap, bine ca s-au gandit sa scoata si asa ceva, multe dintre clientele mele vroiau gene “mai bogate, mai BOGATE!!” :)

Machiajul fetei a fost cat mai natural, dar acoperind micile imperfectiuni, s-au acoperit si cei cativa pistrui ai Amaliei, asa ca am desenat altii peste. Fardul de obraz si rujul au fost tot in tonuri roz, deschise si mate.

Cam atat pentru azi. Multumiri Amaliei, pe care o s-o revad in seara de 31 decembrie, evident, caci nu scapa nici o ocazie nemachiata! Pupici voua si spor la pregatirile pentru revelion! ;)
Miruna Dana

1960s Twiggy’s Makeup Style For Amalia