1980s Makeup Style

1980S MAKEUP STYLE FOR ALINA

Wake me up before you go-go ( 45 trs )

Am ajuns si la cea mai colorata si extravaganta decada a secolului trecut. Se purtau haine in culori foarte puternice: siclam, turquoise, albastru electriv, mov, galben, portocaliu aprins, s.a.m.d, in combinatii care le potentau si mai tare.
Cu asemenea haine, evident ca fata era desaturata si aveau nevoie de un machiaj la fel de puternic…
Ah, dar sa nu uit de par, care era foarte voluminos, ondulat permanent, apoi pus pe bigudiuri si cu o tona de fixativ, asa incat aveau o capitza de fan in loc de par, numai buna de scos in oras. :) Si la asemenea par si haine, machiajul era pe masura…

Sa ne intelegem, desi perioada mi se pare acum cel putin caraghioasa din punct de vedere vestimentar, recunosc ca in ceea ce priveste parul, hahaha, n-am nimic impotriva. Imi place o claie zdravana in locul unei pieptanaturi lipita de cap, dar na, nu poti avea mereu ce-ti place in viata asta… In schimb pot sa revad in fiecare an, macar o data…de doua ori, toate filmele “Star Wars“, trilogia “Back to the future” , “Ghost Busters” si sa nu uit, Doamne Fereste de “Star Trek :The Next Generation” , ca-mi cade galonul de trekkie :))) Si de asemenea pot sa ascult mereu muzica din anii 80… mai ales rock, yap:)

Sa revin la machiaj. Chiar la inceputul postarii am pus o poza cu un machiaj foarte colorat si o piesa de-a lui Whitney Houston-I wanna dance with somebody; amandoua exemplifica foarte bine, zapaceala cromatica a decadei 1980.

Dar macar sa spun ca de multe ori machiajele se realizau in culori complementare tinutei. Astfel, daca purtau rosu, se machiau cu verde, albastru pentru portocaliu, etc. Iar pentru ca fata era desaturata de la acesta culori foarte tari, atat rujurile, magenta, rosu, maro, cat si fardurile de obraz erau la fel de puternice. Foarte important, sprancenele erau nepensate.

Protagonista acest machiaj haios s-a nimerit a fi Alina, prietena Biancai, cea de la “1920s Style Makeup“. Au venit impreuna la sedinta de machiaj si m-au rugat sa…plece amandoua machiate. Am sarit 5 decade si am machiat-o anii 80. Celelalte nu prea se potriveau structurii ei faciale si nici temperamentului.
Am avut noroc ca nepoata mea Roxana( anii 80 rock), “rockeritza” are si alte culori, nu numai negru prin garderoba, haha, asadar i-am gasit o tinuta corespunzatoare.
Stiu ca au trecut serbatorile de iarna, dar noi eram la impodobitul bradului, asa ca fotografiile sunt cu bradut! Roz, deh…

Am ales portocaliu rosiatic, mov inchis si galben pentru machiajul pleoapelor, albastru pentru contur si mascara. O gramada de culori, nu-i asa?

Culmea este ca am inceput sa vad de ceva timp machiaje in asemenea culori, de obicei vreo 2 pe pleoapa mobila, jumatate de pleoapa intr-una si brusc, fara vreun trecere, degradeu sau cum vrei sa-i spui,  apare mandra ca un pitigoi,cealalta culoare! De obicei sunt si complementare, asa ca sa se vada mai bine. Stati ca n-am terminat! Apoi mai apar inca vreo vreo 2 culori in pliu si pe arcada. Frumos.
Asta mi-aduce aminte de un banc, cu un nene care vede un punkist, cu par verde si tot tacamul. Se uita insistent la el, pana se infurie punkinstul: “Nenea, ce te holbezi asa la mine?? ” ..” Baiete, in tinerete, dupa o betie napraznica, m-am implicat amoros cu un papagal, daca ma intelegi… Ma temeam ca poate ca oi fi fie-miu!” Yap, nu stiu cine cu cine s-a implicat amoros prin anii 80, dar culorile alea, in asemenea combinatii sunt nu “last season”, sunt de-a dreptul “last century” :))

Revin. Fata a fost machiata cu un fond de ten cu putere mare de acoperire, pometii au fost modelati, iar pentru fardul de obraz, fard pudra, nu crema sau lichid, am folosit un rosu rece-spre roz, asortat cu rujul. Cam atat pentru azi. O sa mai postez si anii 90, apoi…mai vedem :) Numai bine voua! :*

Miruna Dana

Pentru a vizualiza fotografiile, clic pe micuta camera foto, next din sageti si iesi cu tasta “esc” sau clic pe “x”

Alina’s 1980s Makeup Style