1930s Makeup Style

1930S MAKEUP STYLE FOR GABRIELA

 

Pentru ca am facut deja cu Bianca ” machiajul anilor 20“, o sa trec, evident la machiajul anilor 30.

Marlene Dietrich
Clic pe poza mica pentru a ajunge la pagina:  “Machiajul anilor 30″ , unde vei gasi fotografii din decada respectiva si o descriere mai amanuntita a machiajului.

Gabriela, o fata tare simpatica si vesela a fost mai mult decat nerabdatoare sa “intre in pielea” unei vedete din anii 30, cu mare aplomb si atitudine ;).

A fost chiar distractiv, chiar daca ne-am dat seama cam tarziu ca din punct de vedere muzical nu ne potriveam deloc, hahaha. Pusesem tot ceva rock, ramas de la machiajul rock al anilor 80, pe care l-am facut acum mai multe saptamani :)

In schimb am ascultat eu o gramada de playlist-uri de pe Youtube, cu jazz si swing, cat am procesat pozele si am scris articolasele. Si acum batai de zor din picior. :)
gabriela_fara_machiaj
Sa revin la Gabita…Daca la Bianca am folosit o peruca, Gabriela s-a coafat singura si chiar si-a ales o tinuta potrivita pentru postarea noastara. O rochita lucrata tot de ea, cu voal si dantela, accesorizata cu manusi. Talentata fata!

Am ales-o pe Gabriela si pentru ca are trasaturi fine, cu pometi conturati si frunte inalta. In decada 1930, in ciuda caderii economice, cinematografia este destul de infloritoare, ba chiar anii 30 sunt cunoscuti ca  perioada de aur a Hollywood-ului (Golden Age Hollywood). 

Actritele care in decada 1920 aveau roluri de victime si femei neajutorate se transforma,  se transforma in eroine sigure pe ele si independente in anii 30.

Evident ca nici machiajul din anii 20 nu se mai potrivea, asadar a luat nastere un alt machiaj, misterios, care aduce un aer clar de “femme fatale” …

Linia este in continure descendenta, dar pliul este un pic mai dramatic si pleoapa mobila mai deschisa.

Se folosesc si gene false, care accentueaza linia dramatica, iar sprancenele incep sa fie mai groase si mai putin “cazatoare”.

Evident, gura devine un element central, aproape de conturul natural al buzelor si de culoare rosie sau rosu-grena.

Tenul ramane in continuare deschis la culoare, dar pometii sunt conturati. De altfel, specific acelei perioade este un stil de fotografiere, Paramount Lighting sau Butterfly lighting, care evidentiaza pometii si lumineaza partea superioara a fetei.

Cam atat pentru astazi, va las cu Gabita si va urez o saptamana super! Chiar si fara zapada, care nu mai vine…off!

Miruna Dana

(clic pe camera pentru a vedea in ordine fotografiile si tasta “esc” pentru a iesi din galerie)

Gabriela’s 1930s Makeup Style