1920s Makeup Style

1920s Makeup Style for Bianca

Ca si makeup artist, evident ca sunt pasionata de machiaje, nu numai de cele care “se poarta” la noi in tara sau peste hotare, dar si de machiajele care s-au purtat. Mai bine zis, de istoria machiajelor. Cum n-am avut ocazia sa realizez si sa fotografiez toate stilurile de machiaje din decadele 1920-1990, m-am gandit sa fac o serie rapida, tocmai acum-cand am atata treaba cu Narumisland, in luna decembrie si sa le pun pe fete intr-o postura festiva :)

Sa ne intelegem, ma refer la executarea cat mai corecta a machiajului, insotita de coafuri si de tinute adecvate-in limita posibilitatilor, fireste. Pentru ca orice machiaj actual este de fapt o interpretare a unui machiaj din decadele mai sus amintite, de cele mai multe ori amestecandu-se stilurile, pentru a crea o noua tendinta.
Spre exemplu, pliul anilor 1960 s-a purtat anul trecut, iar anul acesta s-au tot cerut “coditele” anilor 50, ( au forma ascendenta, spre deosebire de cele din anii 1960) care vad ca tot urca, urca, poate pana la anul, vor ajunge pana la par, huh!  Evident ca tot facand machiaje de atatia ani, am trecut prin toate stilurile posibile si cateodata… imposibile :))

Heh, dar pentru azi o sa ma opresc la machiajul anilor 20. Unul dintre preferatele mele, care se poarta…de cand a fost inventat si a fost cerut si in acest an foarte mult, in diverse variante. Este vorba de machiajul smokey eyes, evident!

Despre machiajul decadei 1920 am scris si mai demult pe alt site de-al meu, dar am mutat articolul aici , ca sa fie mai usor de accesat.

Clic pe poza mititica si ajungi fix la “Machiajul anilor 20” , unde vei gasi descrierea completa si o sumedenie de fotografii din decada respectiva.

Pentru acest machiaj deosebit am ales-o pe Bianca, care are un capsor dragalas, cu ochi mari si cu o fata destul de rotunjoara, pentru a o transforma intr-o diva din anii 20. Era important ca fata celei pe care o machiam sa fie mai degraba rotunda, cu trasaturi dulci :)

20s5

Pentru ca in decada anilor 20 doamnele si domnisoarele isi radeau sprancenele sau si le parleau (auch!), apoi si le redesenau, am facut acelasi lucru si cu Bianca.
Glumesc, fireste :))) Si asa le are destul de subtiri, iar de ceva timp se poarta o spranceana cat mai naturala( aviz domnisoarelor care insista sa le penseze exagerat, serios, este sooo last season, in plus, riscati sa ramaneti fara ele).
Le-am acoperit cu ceara, apoi am redesenat sprancenele, cu o forma descendenta.

Machiajul smokey a fost exagerat, de asemenea cu o forma “cazatoare” , pentru a crea acel look tragic si oarecum suferind pe care si-l doreau in anii 20.

Tenul deschis la culoare-pana in anii 70, fata era intotdeauna deschisa la culoare.

Buzele le-am facut rosii, cu arcul lui Cupidon accentuat, conturate un pic mai mici decat erau in realitate.

Rezultatul a fost satisfacator pentru amandoua, trebuie sa recunosc si ne-am distrat de minune facand fotografiile cu si fara bradutul cel roz. Yap, bradutul era roz, dar pozele sunt cam sepia, deci la postarea asta o sa-l ratati oarecum, cromatic vorbind. Dar o sa apara in alte postari, caci si asa studioul meu de machiaj / foto arata ca si cum si-ar fi varsat Mos Craciun sacul acolo, e greu sa tot car brazi de alte culori! :D
Va las cu fotografiile Biancai si pana la postarea viitoare va urez o iarna plina de fulgi de poveste :) :*

Miruna Dana
(clic pe camera pentru a vedea in ordine fotografiile si tasta “esc” pentru a iesi din galerie)

Bianca’s 1920s Makeup Style

Comments