Machiajul anilor 30

Machiajul anilor 30

minniecuteDoar ca sa intrati in atmosfera :)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=IkdSWlXLt5U?hl=en"><img src="http://machiajprofesionalgiurgiu.ro/wp-content/plugins/images/play-tub.png" alt="Play" style="border:0px;" /></a>    Alabama Jug Band – Jazz it Blues (1934)  

O mare parte din decada anilor 30 a fost consumata de o grava cadere economica: “Great Depression”  ( Marea Criza economica-inceputa odata cu caderea bursei de actiuni in octombrie 1929) , cu repercusiuni mondiale. Inflatie, somaj, saracie… Dar mai bine cititi voi despre subiect : “Great Depression” , azi ramanem la lucruri placute din perioada respectiva.

Muzica Swing devine populara de prin anii 1935, detronand  forma mai usoara de Jazz din prima jumatate a decadei, iar radioul devine forma principala mass media. Industria cinematografica este prolifica in aceasta perioada, mai mult de 50 de filme clasice au fost realizate in anii 30, printre care si ” Gone With The Wind” si “Wizard Of Oz“, amandoua realizate in 1939. Anul 1939 este considerat unul dintre cele mai prolifice din istoria Hollywood-ului si toata perioada este denumita “Golden Age Hollywood” .

gone-with-the-wind The-Wizard-of-Oz-Tin-Man-Dorothy-Lion-Scarecrow

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eroinele filmelor din acea perioada devin din ce in ce mai sigure pe ele, independente, “la femme fatale” fiind tema principala in filme, iar actrite ca Marlene Dietrich si Greta Garbo au ilustrat cu succes tendinta generala a unei noi revolutii in feminism.

1930s Actors
In machiajul anilor 30, machiaj deja vintage,gura reprezenta un element central, find de de culoare rosie, rosu-grena, conturul buzelor incepand de pe la inceputul aniilor 30 sa fie mai aproape de cel natural. Pometii sunt modelati, forma machiajului este in continuare descendenta si se folosesc gene false, aplicate astfel incat sa se accentueze pliul descendent. Tonul acestui alt machiaj vintagemachiaj al anilor 30, este spre deosebire de cel al machiajului anilor 20, puternic, misterios si revolutionar-fata de perioada precedenta. 
1930s Makeup Ads
Cam atat pentru astazi, ne revedem la perioada anilor 40 sau la machiajul Florentinei-clic pe foto :), a carei fizionomie se potriveste perfect decadei anilor 30. Numai bine voua! :* Miruna Dana Machiajul anilor 30 cu Florentina