Machiajul anilor 20

Machiajul anilor 1920

 

Ca sa intrati putin in atmosfera…

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=hclK-UKJNgk?hl=en"><img src="https://machiajprofesionalgiurgiu.ro/wp-content/plugins/images/play-tub.png" alt="Play" style="border:0px;" /></a>   Helen Kane-I wanna be loved by you 

Betty BoopDin machiajul decadei 1920 se naste machiajul smokey, acel machiaj care te transforma dintr-o femeie obisnuita intr-o…diva.

In acea perioada femeile isi radeau sau …parleau sprancenele si le redesenau, cu o forma descendenta.Acesta este si motivul pentru care bunicile sau strabunicile noastre nu mai aveau sprancene…

(Un lucru asemanator s-a intamplat si in anii 70, cand s-au purtat sprancenele pensate foarte mult, “la fir”, cu repercusiuni, de asemenea iremediabile asupra sprancenelor.)

Revenind la anii 20, si la acest machiaj vintage deja, aceeasi forma descendenta a sprancenelor se regaseste si in machiaj, pentru care se foloseau farduri crema, de culori inchise. Fardul era aplicat in jurul ochilor, realizand un soi un smokey eyes (machiajul smokey este o interpretare a machiajului anilor 20), dar exagerat si cu o forma descendenta.

(clic pe camera foto pentru vizualizare si tasta esc pentru a iesi din galerie)

1920s

Buzele erau in culoare rosie, conturul fiind mai mic decat cel natural si “arcul lui Cupidon” accentuat. Tenul palid, ivoriu, iar forma machiajului, cu liniile sale descendente da nastere unei expresii tragice si melancolice, romantice, caci, asa cum spunea cu umor profesoara noastra de la KrugerBrent , Ruxandra Dobrescu,  “femeile visau la Rudolf Valentino”, un mare iubaret –in filme cel putin, al perioadei respective.

(clic pe camera foto pentru vizualizare si tasta esc pentru a iesi din galerie)

1920s Red Lips And Brows :)

O mica observatie… Betty Boop isi face de fapt prima data aparitia in desenul animat “ Dizzy Dishes”, pe 9 august 1930. Este considerata unul dintre primele sex symboluri ale desenului animat, simbol al “Marii Depresii” (1929-1939) si al Erei Jazz-ului (care a culminat in decada 1920 si s-a sfasit la inceputul decadei urmatoare), cu ale sale “Flappers”, noul val de femei tinere, care-si…tundeau parul bob, se machiau excesiv, purtau fuste scurte, ascultau jazz si aveau un comportament sexual libertin.
Pe scurt, isi etalau dispretul fata de normele sociale considerate
acceptabile in acea perioada . Modelul dupa care se pare ca a fost creata Betty Boop este Helen Kane, desi unii considera ca ar fi fost Clara Bow.Helen Kane (1904 -1966) a fost o cantareata americana celebra in decada 1920.Cantecul  “I Wanna Be Loved By You”, (boop-boop-a-doop) cunoscut mai degraba ca fiind al actritei  Marilyn Monroe (”Some Like It Hot”-1959 ) a fost de fapt “semnatura” cantaretei Helen Kane.

(clic pe camera foto pentru vizualizare si tasta esc pentru a iesi din galerie)

Clara Bow, Helen Kane Si …Betty Boop

Interesant este faptul ca in filmele de prin anii 20, 30, machiajele erau in tendinta perioadei respective.Astfel ca personajele istorice,  fie ca erau din perioada egipteana, fie personaje victoriene, etc, pareau foarte la…moda.

(clic pe camera foto pentru vizualizare si tasta esc pentru a iesi din galerie)

1920s Movies

Si pentru ca tot am povestit despre acest machiaj, am invitat-o pe Bianca la o cafea si… un machiaj din anii 20:

1920s_cu_bianca

Cam atat pentru astazi, ne revedem cu “Machiajul anilor 30”. Numai bine :* :)

Miruna Dana