Machiajul anilor 40

MACHIAJUL ANILOR 40

 

superman

Linda Darnellfeminist 40'svote

 

Desi decada anilor 1940 a fost dominata de Al Doilea Razboi Mondial, industria cosmeticelor decorative nu pare a fi afectata, branduri rivale “razboindu-se” la randul lor pentru a detine suprematia pe piata. Astfel nume ca “Max Factor”, “Coty”, “Maybelline”, “Dorothy Gray” sau “Elizabeth Arden”, branduri pe care le stim prea bine si azi, isi aduc fiecare contributia in industria… “glamour”.

 

1940s Brands

O serie de filme clasice ne-au ramas din anii 40. Pentru ca tot este decembrie, o sa pomenesc de unul care este difuzat si redifuzat in fiecare an in aceasta perioada, “It’s A Wonderful Life” -1946  si pentru ca tot am ajuns la filme, o sa pomenesc si de un film premiat Oscar, in 1940,o ecranizare dupa una dintre cartile mele preferate, “Rebecca“.

joan fontaine & judith anderson - rebecca 1940

affiche-rebecca-hitchcock its-a-wonderful-life-sceneits-a-wonderful-life

Ca si in decada anterioara, rujul era elementul central al fetei, cu precadere rosu aprins, desi rosul putea avea o tenta albastruie, devenind mai roz sau una galbena, devenind oranj. Sprancenele au forma naturala, fiind mult mai putin pensate decat in decadele trecute.

Machiajul ochilor isi pastreaza forma descendenta, realizat in nuante de verde, albastru deschis, lila sau tonuri neutre: bejuri, marouri. La finele decadei incepe sa apara si tusul, pana atunci folosindu-se creioane si se folosesc de asemenea gene false.

Fata ramane incontinuare deschisa, iar pudra pulbere este inlocuita rapid de cea compacta: pan-cake, mai usor de folosit si de transportat. :)

1940s Pan-cakes

Mai jos sunt cateva fotografii din decada anilor 40, cu machiaje si diverse stiluri de coafuri.

1940s Makeup And Hairstyle

Cam atat pentru astazi. Va las cu Roxy Poxy, o roscata frumoasa cu ochi albastri si obrajori rotunzi :), foarte dornica sa incerce un machiaj in stilul anilor 40. Numai bine voua! :*

Miruna Dana

1940s cu Roxana, before and after makeup